Zielona jaglanka to zdrowe i pożywne śniadanie. Świetnie sprawdza się na wczesne poranki, podczas gdy w ciągu dnia zaplanowaliśmy dłuższy trening. Ten zielony budyń doda energii, oczyści organizm z toksyn i poprawi humor :).
SKŁADNIKI (na 2 porcje):
– 1 ½ szklanki ugotowanej na mleku roślinnym kaszy jaglanej,
– 2 szklanki liści świeżego szpinaku,
– 2 łyżki miodu wielokwiatowego,
– 1 gruszka,
– 1 łyżka soku z cytryny lub limonki,
– 1 łyżka sezamu i garść dowolnych owoców do ozdoby.
PRZYGOTOWANIE:
Wszystkie składniki (oprócz sezamu i owoców przygotowanych do ozdoby) wkładamy do miski. Całość miksujemy blenderem przez około 5 minut, chodzi o to, żeby uzyskać kremową konsystencję. Przekładamy budyń do pucharka i dekorujemy (ja użyłam sezamu i kawałki świeżej truskawki).
