Śniadanie to podstawa- dla wszystkich!!! Od tej zasady nie ma wyjątków. Ważne, aby było pożywne, pełnowartościowe i smaczne.To posiłek, który daje nam energię na cały dzień. Nie powinien więc być śmieciowy. Moja dzisiejsza propozycja nadaje się zarówno na powolne weekendowe śniadanie w domu, jak i szybki pudełkowy posiłek na wynos. Przygotowanie tej granoli w wersji tropikalnej to zaledwie kilka minut, a zapas wystarczy na co najmniej 2 tygodnie.
Składniki z pominięciem jagód goji i rodzynek dokładnie wymieszaj, jeżeli granola jest bardzo sypka, możesz dodać kilka łyżek wody. Wysyp wszystko na blachę wyłożoną papierem i piecze 20-25 minut w temperaturze 160 C, kilka razy w trakcie mieszając (aby uniknąć spalenia). Na 5 minut przed końcem pieczenia do reszty składników dosyp jagody i rodzynki. Po wystudzeniu przechowuj granolę w szczelnie zamkniętym słoiku.
Zobacz również moje inne propozycje na zdrowe śniadania: