muffinki owsiane

OWSIANKA INACZEJ

Owsianka na śniadanie to standard dla każdego biegacza. Jeśli jednak masz nieraz ochotę na małą odmianę, to dzisiejszy przepis jest właśnie dla Ciebie. Owsianka w formie muffinek świetnie sprawdza się podczas wyjazdów i tzw. szybkich śniadań. To do dzieła 🙂

muffinki owsiane

SKŁADNIKI (12 sztuk):

– 100g płatków owsianych,

– 200g jogurtu naturalnego,

– 180g mąki pszennej,

– 2 łyżki mielonych migdałów,

– 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia,

– ½ łyżeczki sody,

– 1 łyżeczka cynamonu,

– 50g posiekanych orzechów ( włoskich lub nerkowców),

– 100g posiekanych suszonych moreli,

– 1 jajko,

– 3 łyżki miodu,

– 60g płynnego oleju kokosowego.

muffiny owsiane

PRZYGOTOWANIE:

Przygotuj dwie miski. W jednej zmieszaj płatki, jogurt, jajko, olej, miód, orzechy i morele i dokładnie wymieszaj. W drugiej mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cynamon i również dokładnie wymieszaj. Zawartości obu misek połącz, cały czas mieszając. Przygotowaną masę przełóż do papilotek i wstaw do wcześniej rozgrzanego piekarnika. Piecz 25 minut w temperaturze 180 stopni.

muffiny owsiane

śniadanie dla biegacza
MUFFINY OWSIANE

Jedna myśl na temat “OWSIANKA INACZEJ

Dodaj komentarz

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.