owoce pod kruszonką

OWOCE POD KRUSZONKĄ

Dzisiaj przepis na najprostszą w świecie słodką przekąskę, czyli owoce pod kruszonką. Jej zaletą jest nie tylko smak, ale również to, że zawiera małą ilość węglowodanów.

U mnie pojawia się zawsze w chwili „kryzysu słodyczowego” i to chyba jest najlepsza rekomendacja dla tego przepisu.

Owoce sezonowe pod kruszonką

Składniki ( na 2 porcje):

– owoce: u mnie tym razem jedno twarde jabłko i gruszka (idealnie sprawdzi się też mix: borówki, maliny, porzeczka)

– 15g masła (u mnie bez laktozy)

– 2 łyżki erytrytolu

– 3 łyżki zmielonych migdałów

– 1 ½ łyżki wiórków kokosowych

– ½ łyżeczki cynamonu

– 6 szt. orzechów pecan

– 1 łyżeczka soku z cytryny

low carb

Sposób przygotowania:

1. Owoce obierz ze skórki, pokrój w kostkę, wyłóż do naczynia żaroodpornego i skrop sokiem z cytryny.

2. ⁠Przed przykryciem ciasta kruszonką do owoców możesz dodać pokrojone orzechy pecan.

3. Wszystkie pozostałe składniki połącz w misce, zagnieć, a następnie pokrusz ciasto palcami i wyłóż na owoce. 

4. Piecz przez około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C na złoty kolor.

Spróbuj również:

BEZGLUTENOWE BROWNIE Z ORZECHAMI

DOMOWA CZEKOLADA

BATONY PROTEINOWE

 

dieta low carb
Owoce sezonowe pod kruszonką

Dodaj komentarz

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.