NALEŚNIKI Z MĄKI KASZTANOWEJ Z MUSEM GRUSZKOWO – POMARAŃCZOWYM

Naleśniki z mąki kasztanowej z musem gruszkowo – pomarańczowym to mój sposób na poprawienie sobie humoru, gdy za oknem deszcz i niska temperatura. Takie słodkie śniadanie lub podwieczorek potrafi wynagrodzić bardzo wiele. To opcja bezglutenowa, więc również dla tych, którzy muszą lub chcą unikać mąki pszennej, tradycyjnie używanej do naleśników. Do dzieła.

MUS

SKŁADNIKI:

– 4 dojrzałe gruszki,

– sok z 1 pomarańczy,

– sok z ½ cytryny,

– ½ łyżeczki zmielonego imbiru,

– ½ łyżeczka zmielonego anyżu,

– ½ łyżeczka zmielonego kardamonu,

– 1 łyżeczka zmielonego cynamonu.

PRZYGOTOWANIE:

Gruszki obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do nich pozostałe składniki i dusimy na patelni. Gdy gruszki zmiękną, całość blendujemy na jednolitą masę.

mus gruszkowy

NALEŚNIKI (przepis na 8 sztuk)

SKŁADNIKI:

-250g mąki kasztanowej,

– 2 jajka,

– 1 szklanka mleka (może być roślinne lub pół na pół z woda mineralną),

– szczypta soli himalajskiej,

– olej kokosowy do smażenia.

PRZYGOTOWANIE:

Jajka razem z mlekiem miksujemy, następnie dodajemy mąkę, sól i bardzo dokładnie łączymy. Smażymy naleśniki na oleju kokosowym.

NALEŚNIKI Z MĄKI KASZTANOWEJ

Naleśniki podajemy z musem gruszkowo – pomarańczowym albo z gęstym mlekiem kokosowym. Uwaga –  bardzo szybko znikają z talerza 😉 SMACZNEGO

NALEŚNIKI Z MĄKI KASZTANOWEJ
NALEŚNIKI Z MĄKI KASZTANOWEJ

4 myśli na temat “NALEŚNIKI Z MĄKI KASZTANOWEJ Z MUSEM GRUSZKOWO – POMARAŃCZOWYM

Dodaj komentarz

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.