Masz ochotę na coś słodkiego, ale nie przesłodzonego? Małe co nieco do kawy?Polecam kruche ciasteczka o smaku kakaowym. Są ekspresowe i proste w wykonaniu. Idealnie sprawdzą się w przypadku niezapowiedzianych gości 😉
SKŁADNIKI (na 12 porcji):
– 100 g bezglutenowej mąki owsianej,
– 1 łyżka kakao,
– ½ łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia,
– 30 g masła bez laktozy,
– 2 łyżki miodu.
PRZYGOTOWANIE:
Wszystkie suche składniki dokładnie wymieszaj. Dodaj masło pokrojone w kawałki i miód. Wyrób jednolite ciasto. Całość podziel na 12 kulek wielkości orzecha włoskiego i ułóż je na blaszce wyłożonej papierem. Każdą kulkę delikatnie spłaszcz formując w ten sposób ciastka.
Piecz w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem przez 20 min.