ciasteczka jaglane

JAGLANKI

Dzisiaj robimy ciasteczka jaglane. Przygotowałam dla Was bardzo prosty przepis, nie wymaga wiele zdolności kulinarnych. Ciastka są bezglutenowe (co ostatnio modne), niezwykle kruche, no i smaczne.

ciasteczka jaglane

SKŁADNIKI:

CIASTO

– 300g płatków jaglanych,

– 150g mąki jaglanej,

– 1 łyżka cynamonu,

– 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia (bezglutenowego),

– 4 łyżki mleka,

– 2 jajka,

– 3 łyżki miodu,

– 150g oleju kokosowego.

POLEWA

– 6 kostek gorzkiej czekolady,

– 1 łyżka oleju koksowego,

– 1 czubata łyżka masła orzechowego.

ciasteczka jaglane

PRZYGOTOWANIE:

Wyrobić ciasto, łącząc wszystkie składniki jednocześnie. Przygotowane ciasto zawinąć w folię i wstawić do lodówki na godzinę. Po 60 min rozwałkować cisto, następnie wykroić ciasteczka. Piec w 180 stopniach przez 15 min. W międzyczasie w kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę, dodając do niej olej kokosowy i mało orzechowe. Gotowe ciasteczka polewamy masą czekoladową i odstawiamy do wyschnięcia. Smacznego.

ciasteczka jaglane
JAGLANKI

2 myśli na temat “JAGLANKI

Dodaj komentarz

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.