ciasto z fasoli

CZEKOLADOWE CIASTO FIT

Czekoladowe ciasto to pozycja obowiązkowa dla każdego niedzielnego łasucha, nawet tego biegającego.  Moja dzisiejsza propozycja to alternatywa dla wysokokalorycznych, tradycyjnych wypieków. Puszyste, rozpływające się w ustach ciacho, bez obaw o zbędne kilogramy możesz przyrządzić dla siebie i swojej rodziny.

 

SKŁADNIKI:

 

– 2 miarki odzywki białkowej o smaku czekoladowym ( ok 60g),

 

– puszka czerwonej fasoli,

 

– 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia,

 

– ½ łyzki sody,

 

– szczypta soli,

 

– 40g kakao,

 

– 5 jajek,

 

– 100g oleju kokosowego,

 

– 50g cukru kokosowego,

 

– 50g inuliny (jeśli nie masz, zastąp dwoma czubatymi łyżkami miodu).

Ciasto z fasoli

 

PRZYGOTOWANIE:

 

W pierwszej kolejności zmiksuj fasolę razem z jajkami, olejem, cukrem i inuliną. Następnie dodaj pozostałe składniki bardzo dokładnie mieszając. Przygotowaną masę przelej do formy (ja piekę w formie o wymiarach 20 cm x 20 cm) i piecz ok. 35 min. w nagrzanym do 180 stopni piekarniku. SMACZNEGO

ciasto z fasoli

4 myśli na temat “CZEKOLADOWE CIASTO FIT

    1. To kolejny z bardzo szybkich i łatwych przepisów. Kwestia zmieszania wszystkich składników to 10 min i 35 min pieczenia. Znika jeszcze szybciej 🙂

  1. Nie wiem czemu ale mi tak nie wyrosło. W strukturze przypomina gumę
    Co mogłam zrobić źle?
    Wszystko robiłam według przepisu

Dodaj komentarz

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.