Czekoladowe ciasto to pozycja obowiązkowa dla każdego niedzielnego łasucha, nawet tego biegającego. Moja dzisiejsza propozycja to alternatywa dla wysokokalorycznych, tradycyjnych wypieków. Puszyste, rozpływające się w ustach ciacho, bez obaw o zbędne kilogramy możesz przyrządzić dla siebie i swojej rodziny.
SKŁADNIKI:
– 2 miarki odzywki białkowej o smaku czekoladowym ( ok 60g),
– puszka czerwonej fasoli,
– 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia,
– ½ łyzki sody,
– szczypta soli,
– 40g kakao,
– 5 jajek,
– 100g oleju kokosowego,
– 50g cukru kokosowego,
– 50g inuliny (jeśli nie masz, zastąp dwoma czubatymi łyżkami miodu).
PRZYGOTOWANIE:
W pierwszej kolejności zmiksuj fasolę razem z jajkami, olejem, cukrem i inuliną. Następnie dodaj pozostałe składniki bardzo dokładnie mieszając. Przygotowaną masę przelej do formy (ja piekę w formie o wymiarach 20 cm x 20 cm) i piecz ok. 35 min. w nagrzanym do 180 stopni piekarniku. SMACZNEGO
Wygląda ok. Ciężko je zrobić?
Świetnie wygląda! Długo się je robi?
To kolejny z bardzo szybkich i łatwych przepisów. Kwestia zmieszania wszystkich składników to 10 min i 35 min pieczenia. Znika jeszcze szybciej 🙂
Jakie piękne i kolorowe! Na pewno smakuje świetnie
Nie wiem czemu ale mi tak nie wyrosło. W strukturze przypomina gumę
Co mogłam zrobić źle?
Wszystko robiłam według przepisu