Dlaczego ZIELONA SAŁATKA? To proste – dla zdrowia, urody i dobrego samopoczucia. W naszej diecie powinny królować warzywa, szczególnie te zielone. Zawierają szereg składników, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Warzywa te chronią przed nowotworami i innymi schorzeniami, za sprawą wysokiej dawki karotenu i chlorofilu (ten barwnik ma olbrzymie znaczenie przy oczyszczeniu narządów z różnych toksyn, zwłaszcza dla wątroby). Zielone warzywa zawierają również sporo witaminy C, witamin z grupy B, kwasu foliowego, potasu, fosforu, wapnia, żelaza i magnezu. Są nisko kaloryczne i bogate w błonnik, więc nie zagrażają naszej sylwetce. Przede wszystkim są jednak smaczne, więc nie żałujmy sobie tej przyjemności.
SKŁADNIKI:
– 1 kiwi,
– ½ awokado,
– pół ugotowanego brokułu,
– ½ ogórka,
– 2 szklanki szpinaku,
– 2 łyżeczki płatków migdałów,
– garść natki pietruszki.
SOS: