budyń jaglany

ZIELONA JAGLANKA

Zielona jaglanka to zdrowe i pożywne śniadanie. Świetnie sprawdza się na wczesne poranki, podczas gdy w ciągu dnia  zaplanowaliśmy dłuższy trening. Ten zielony budyń doda energii, oczyści organizm z toksyn i poprawi humor :).

budyń jaglany

SKŁADNIKI (na 2 porcje):

 

– 1 ½ szklanki ugotowanej na mleku roślinnym kaszy jaglanej,

– 2 szklanki liści świeżego szpinaku,

– 2 łyżki miodu wielokwiatowego,

– 1 gruszka,

– 1 łyżka soku z cytryny lub limonki,

– 1 łyżka sezamu i garść dowolnych owoców do ozdoby.

budyń jaglany

PRZYGOTOWANIE:

 

Wszystkie składniki (oprócz sezamu i owoców przygotowanych do ozdoby) wkładamy do miski. Całość miksujemy blenderem przez około 5 minut, chodzi o to, żeby uzyskać kremową konsystencję. Przekładamy budyń do pucharka i dekorujemy (ja użyłam sezamu i kawałki świeżej truskawki).

budyń jaglany
ZIELONA JAGLANKA

Dodaj komentarz