muffinki owsiane

OWSIANKA INACZEJ

Owsianka na śniadanie to standard dla każdego biegacza. Jeśli jednak masz nieraz ochotę na małą odmianę, to dzisiejszy przepis jest właśnie dla Ciebie. Owsianka w formie muffinek świetnie sprawdza się podczas wyjazdów i tzw. szybkich śniadań. To do dzieła 🙂

muffinki owsiane

SKŁADNIKI (12 sztuk):

– 100g płatków owsianych,

– 200g jogurtu naturalnego,

– 180g mąki pszennej,

– 2 łyżki mielonych migdałów,

– 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia,

– ½ łyżeczki sody,

– 1 łyżeczka cynamonu,

– 50g posiekanych orzechów ( włoskich lub nerkowców),

– 100g posiekanych suszonych moreli,

– 1 jajko,

– 3 łyżki miodu,

– 60g płynnego oleju kokosowego.

muffiny owsiane

PRZYGOTOWANIE:

Przygotuj dwie miski. W jednej zmieszaj płatki, jogurt, jajko, olej, miód, orzechy i morele i dokładnie wymieszaj. W drugiej mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cynamon i również dokładnie wymieszaj. Zawartości obu misek połącz, cały czas mieszając. Przygotowaną masę przełóż do papilotek i wstaw do wcześniej rozgrzanego piekarnika. Piecz 25 minut w temperaturze 180 stopni.

muffiny owsiane

śniadanie dla biegacza
MUFFINY OWSIANE

Jedna myśl na temat “OWSIANKA INACZEJ

Dodaj komentarz