BEZGLUTENOWY CHLEB BANANOWY

Bezglutenowy chleb bananowy nie przypomina tradycyjnego chleba, jest wilgotny i dość słodki. Szybka przekąska do pracy i szkoły. Świetnie komponuje się z delikatnym dżemem lud samym masłem.

bezglutenowy chleb bananowy

SKŁADNIKI:

 

– 4 banany,

– 50g mąki kokosowej,

– 50g mąki jaglanej,

– 4 jajka,

– 1 łyżka miodu,

– 2 łyżki masła orzechowego,

– 2 łyżki oleju kokosowego,

– szczypta sody oczyszczonej,

– szczypta soli himalajskiej,

– 1 łyżeczka proszku do  pieczenia bezglutenowego,

– 30g płatków z migdałów.

 

PRZYGOTOWANIE:

 

Do miski wkładamy banany, jajka, miód, masło orzechowe, olej i blendujemy na jednolitą masę. Dokładamy 20g płatków z migdałów oraz pozostałe składniki i dokładnie łączymy. Całość przekładamy do foremki (keksówki) i posypujemy pozostałą częścią migdałów. Pieczemy 45-55 min w temperaturze 180˚ C.

 

SMACZNEGO

banany

Jedna myśl na temat “BEZGLUTENOWY CHLEB BANANOWY

Dodaj komentarz